Claudine

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Italiaanse 'Aldi-trein' #303

  Vandaag kwam weer in het nieuws: De Italiaanse fabrikant van de Fyra heeft wederom excuses aangeboden voor de problemen met de treinen…de bodemplaten laten los bij koud weer en sneeuw…

  In reactie op: Tips voor goede Italiaanse restaurants? #298

  Gisteren een leuke Italiaanse lunchroom ontdekt in Leiden! Midden op het Bevrijdingsplein (winkelcentrum) ligt Lunchroom Elleni. Deze tent kent geen muren, alleen maar grote ramen, waardoor het gezellig vertoeven is in de lunchroom met veel licht. Een prima plek om na het shoppen een van de heerlijke panini’s van huisgemaakt brood, soepen en salades te verorberen. Je kunt er ook zelf je salade samenstellen.

  In reactie op: Tips voor goede Italiaanse restaurants? #292

  Casa Lisette in Prinsenbeek (vlakbij Breda) is een typisch winkeltje, restaurantje en cadeaushop waar werkelijk alles te verkrijgen valt uit Italie en dan voornamelijk Umbrie. Alle soorten Italiaanse koffie is er aanwezig, net zoals uiteenlopende olijven, wijnen, maar ook verse maaltijden die worden bereid volgens traditionele, Italiaanse gerechten. Wie van Italie en dan in het bijzonder Umbrie houdt, moet echt een keertje Casa Lisette hebben bezocht!

  In reactie op: Do's en dont's wanneer je in Italië bent #218

  En mocht je in de auto door Italie toeren langs de Ligurische kust, sla dan zeker Portofino niet over! Dit kleine kustplaatsje is een van de mooiste en schilderachtige plekjes langs de Italiaanse kust! Zelfs zo mooi dat een replica van het stadje te zien in is de Florida in het Universal Orlando Resort !

  In reactie op: Sardinië beurs 26 januari #207

  Leuk dat je tijdens deze beurs ook echt met mensen kunt praten die expertise en affiniteit hebben met Sardinie en meer te weten kan komen over camping en kamperen, daar is nog niet zoveel aandacht aangegeven in de meeste reisgidsen!

  In reactie op: Noord-Italië met kinderen #194

  Een andere aanrader: Camping San Francesco. Als je bijvoorbeeld een standaard campingplaats boekt, dan is de kans groot dat je op een van de prachtige plekken langs het Gardameer terecht komt. Heel mooi bij zonsondergang en de omgeving is leuk: Desenzano, Sirmione, Peschiera en Veronade. De camping is ook uitermate geschikt voor kinderen. Veel zwembaden en het animatieteam is heel leuk. Vlakbij ligt ook een waterpark, waar kinderen dol op zijn! Camping San Francesco in Desenzano is dus een echte goede tip! 🙂

  In reactie op: Do's en dont's wanneer je in Italië bent #192

  Tijd voor een echte must-do! Ga je binnenkort op vakantie naar Rome? Dan is een echte ‘do’ een heuse fietstocht door deze bewogen stad. En dat doe je natuurlijk het liefst met een Nederlandse gids. Super leuk om te doen. Je ziet veel, je hoort veel en je zo kom je op plekjes waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Neem een kijkje op http://www.bajabikes.eu/nl/tours-in-rome

  Er zijn uiteraard nog wel ander aanbieders, maar met deze hebben wij een reuze goede ervaring!

  In reactie op: Do's en dont's wanneer je in Italië bent #191

  Als je in Rome bent, ga dan niet op de foto met zo’n mannetje in Romeinse kledij bij het Colosseum. Deze mensen gaan namelijk maar wat graag met je op de foto en wanneer de foto eenmaal gemaakt is, vragen ze een hoop centen voor het poseren met jou op de foto en dat terwijl die foto met je eigen toestel gemaakt is. Niet doen dus!

  In reactie op: Italiaanse auto's #189

  Ik ben pas tevreden als ik mijn Italiaanse rode Ferrari heb! ;-O

  In reactie op: Villa Borghese #187

  Als je de weg oversteekt, die halverwege het park ligt, dan staat daar in het noord-oosten zo’n mooie fontein, daar moet je echt even langslopen als je in de buurt bent. Woeste paarden lijken regelrecht uit het water te springen en dragen op hun koppen een grote schaal dat de fontein vormt! Een aanrader!

  In reactie op: Beste plek om te wonen? #142

  Ik denk ergens dicht bij zee. Als je dan eens een middagje vrij bent, dan duik je lekker de zee in. Natuurlijk is het ook fijn als je een grote(re) stad dicht in de buurt hebt om goed te kunnen shoppen. Ladispoli net boven Rome aan de kust is zo’n stadje dat eigenlijk alles heeft. Zon, zee en stad. Ik ken daar iemand die er woont en hij noemt het ‘het paradijs op aarde’.

  In reactie op: Waarom ben jij zo dol op Italie? #141

  Ik vind vooral de Italianen zo ongeëvenaard knap met hun fonkelende mysterieuze ogen en dik, donker haar…mmmm. Hihi, maar ook de geschiedenis met de Romeinen en de vele historische gebouwen maken het land zo interessant. Het is de bakermat van Europa. Natuurlijk is het nog extra genieten als je heerlijk bijkomt op een terrasje op een zonnig plein met al dat moois om je heen, zippend van je lekker bakkie koffie of handgemaakte ijs of natuurlijke allerlei andere Italiaanse specialiteiten.

  In reactie op: Nieuwste Italiaanse films al gezien? #130

  Wil je meer weten over hoe vroeger Italie geregeerd werd door de paus en de vele intriges? Huur of koop dan de dvd-serie ‘The Borgias’. Ga terug in de tijd (15e eeuw) en ontdek en verbaas je over de interne machtsstrijd van adelijke families en de kerk. Een echte aanrader! Inmiddels is de tweede serie ook al verkrijgbaar in Nederland.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)