Elba

Aangemaakte reacties

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Taallessen in Italië? #736

  Elba
  Lid

  Zeker de moeite waard om deze site even te bekijken voor een taalcursus

  http://www.lessenitaliaans.com

   

  In reactie op: Tips voor last-minute vakantie? #732

  Elba
  Lid

  Het eiland Elba in Toscane is prachtig…………….


  Elba
  Lid

  Dank je wel! Heel fijn om allerlei informatie uit te kunnen wisselen……………

  In reactie op: Overnachtingsplekken op de route naar Italië #706

  Elba
  Lid

  Ja, inderdaad vanaf Arnhem heeft het geen zin om over Belgie te gaan, dat is 80 km langer.

  In reactie op: Overnachtingsplekken op de route naar Italië #704

  Elba
  Lid

  Ja het ligt natuurlijk ook van het vertrekpunt uit Nederland. Ik kom uit Rotterdam dus het heeft absoluut geen zin om over Duitsland te gaan, dan zou ik een hele bocht maken. De route over Belgie en Frankrijk heeft hele goede wegen en heel weinig verkeer, dat is wel een pluspunt, je kan lekker doorrijden. Ik heb meerdere keren Duitsland geprobeert, veel verkeer en lange saaie wegen. Van waar uit vertrek je uit Nederland?

  In reactie op: Taalcursus in Napels #702

  Elba
  Lid

  Ik ben docent italiaans op de openbare school in Italie, ik woon op het eiland Elba en geef intensieve lessen tijdens de zomer aan nederlanders die graag italiaans willen leren. Het eiland is prachtig, kijk maar eens op google. Ik woon op 500 meter van het strand. Ik verhuur een klein appartament in mijn huis. Misschien is het een idee voor wie vakantie en taalcursus wil combineren?

  In reactie op: Taallessen in Italië? #701

  Elba
  Lid

  Hallo Hein, ik ben italiaanse lerares in Italie. Nederland geboren en getogen uit nederlanse familie maar ik ben al jong naar Italie gegaan en heb hier mijn studies voltooid aan de universiteit van Pisa. Ik werk al vele jaren bij het onderwijs. Ik woon op het eiland Elba, heel mooi eiland in Toscane. http://www.infoelba.it/

  Ik geef in de zomer intensieve lessen aan nederlanders, op alle niveaus. Ik verhuur ook een gedeelte van mijn huis, slaapkamer, badkamer en tuinkamer met keukenhoekje. Huis met tuin op 500 meter van het strand en omgeven door wijngaarden.

  De lessen zijn heel flexibel en naar eigen keuze. Mocht je interesse hebben laat het me weten. Succes

  In reactie op: Overnachtingsplekken op de route naar Italië #700

  Elba
  Lid

  Als je eerder wil stoppen, ongeveer halverwege dan kan ik je een F1 motel aanraden, vlak voor de grens bij Basel. Afslag Bartenheim, of  Saint Louis (Euroairport) het ligt vlak langs de weg en is een budget motel. Alles is schoon en je kan er goed ontbijten. Vlakbij is er een pizzeria, Pizzeria Sole in Saint Louis, waar men overheerlijke pizza’s kan eten (mijn man is uit Napels en is enthousiast over deze pizza). De snelste weg naar Italie blijft toch over Belgie, Luxemburg, Frankrijk (Nancy), Lunèville, de tunnel door naar Colmar, Basel, Gotthard, Milaan.

  In reactie op: Do's en dont's wanneer je in Italië bent #699

  Elba
  Lid

  Een tour in Toscana? Combineer met de toscaanse eilanden.

  In reactie op: Meivakantie in Italië? #698

  Elba
  Lid

  http://www.infoelba.it/

  De maand mei is in Italie inderdaad een hele mooie maand, heel het land lijkt wel een tuin. Alles bloeit. Natuurlijk praat ik zelf over het eiland Elba, omdat ik er woon.  Maar ik ken heel Italie goed. De amalfitaanse kust is adembenemend mooi en een bezoek waard. Ook de meren in Noord Italie zijn mooi, ik heb zelf een jaar aan het Como meer gewoond. Maar de zee is toch anders. Mocht je ooit het eiland willen bezoeken dan ben je hartelijk welkom, ik verhuur een 2 pers. appartamentje. Mijn kan komt uit het zuiden dus we hebben altijd goede limoncello in de koelkast!

   

  In reactie op: Italie in September #697

  Elba
  Lid

  De septembermaand is volgens mij de beste vakantiemaand hier op het eiland Elba. Het is niet druk en je kan heerlijk op het strand liggen en in zee. Je kan allerlei watersporten doen of de historische dorpjes bezoeken, of Napoleon natuurlijk. Ook de wandeltochten over het eiland zijn schitterend. Het is ook goed te combineren met een paar dagen Firenze of Sienna.

  In reactie op: italiefan #696

  Elba
  Lid

  Hallo, hebben jullie wel eens het eiland Elba bezocht? Ik lees dat jullie van kleine straatjes en mooie dorpjes houden. Ik ken Malcesine erg goed, toen ik jog was heb ik als hostess aan het Garda Meer gewerkt en al vanaf mij zevende ging ik daar op vakantie. Ik woon nu alweer 35 jaar in Italie, op het eiland Elba in Toscana.

  Elba is heel mooi, erg groen en vele baaien door zijn grillige vorm. De hoogste berg is 100 meter en de rest is heel heuvelachtig met vele middeleeuwse dorpjes en mooie wandelboulevards. Er is geen massa toerisme. Misschien kan het een idee zijn voor een vakantie.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)