femm0o

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Beste plek om te wonen? #690

  femm0o
  Lid

  Wat een leuk onderwerp is dit zeg, jammer dat niemand meer reageert. Ik denk dat het heel persoonlijk is hoor. Wat wil je er gaan doen en wat voor type je bent  is denk ik het belangrijkst. Zelf ben ik niet zo’n stadsmens dus vind een groot dorp prima maar er zijn mensen die liever in de stad wonen. Om te integreren is het denk ik makkelijker in een klein dorp, iedereen kent elkaar daar en dus spreken ze je direct aan als ze een nieuw gezicht zien. Kan je meteen een praatje maken.  Mijn man is Italiaans en dus was integreren niet zo’n punt. Als je een B&B wilt beginnen is de locatie denk ik belangrijker en de verbinding vanuit Nederland voor auto en vliegtuig. En zelf zou ik niet in Zuid Italië kunnen wonen hoor, mensen die hun leven op het postkantoor bespreken en mij daardoor een half uur laten wachten vind ik echt niks. Maja ieder z’n ding…

  Oja, van Ligurië ben ik geen fan. Vond alles er maar duur en de mensen waren stug (misschien doen ze wel aardig tegen Nederlandse toeristen dat weet ik niet).

  Groetjes, Femke

  In reactie op: Woon in NL, werk in IT. #688

  femm0o
  Lid

  Hoi Corine,

  Wat leuk dat je die streek hebt gekozen! Ik woon naast het Lago d’Orta in het dorp Borgosesia. Het is op zo’n 15 minuten rijden voor Italiaanse begrippen erg dichtbij. Zelf ben ik ook hier getrouwd, mocht je nog leuke winkeltjes of bedrijven nodig hebben dan hoor ik het graag.

  Groetjes, Femke

  In reactie op: Officiële tafelschikking?!? #687

  femm0o
  Lid

  Hoi hoi,

  Als eerst natuurlijk Gefeliciteerd!

  Zelf ben ik eind september in Italië getrouwd. Ik en mijn man wonen in Piemonte, hij komt oorspronkelijk uit Taranto maar we weten allemaal hoeveel werk daar te vinden is dus verblijven we heerlijk in het noorden. Mijn hele schoonfamilie woont nog wel daar, veel gasten waaronder ook vrienden kwamen daar dus vandaan. En dan natuurlijk mijn Nederlandse deel niet te vergeten, het was een gemengd gezeldschap want ondertussen heb we ook vrienden van hier die  niet mochten ontbreken.

  Drie keer eerder was ik bij een Italiaanse bruiloft geweest. Het viel me vooral op dat ze eigenlijk alleen maar aten! haha Op één van de bruiloften was ook een DJ dat vond ik wel feestelijker en dus had ik die ook geregeld. Er moet wel gedanst worden toch?

  Om even op je vraag terug te komen, ik denk dat het persoonlijk is en niet zozeer landelijk. Wat ik het meest heb gezien is dat het bruidspaar tafels maakt, bijvoorbeeld collega’s. Daar schrijf je dan alle namen bij, zodat het personeel weet wie waar gaat zitten (aan tafel kunnen ze dan wel zelf kiezen). Zo heb ik het ook gedaan. Een van de stellen had drie lange tafels: familie bruid, familie bruidegom en vrienden. Bij ons restaurant zeiden ze dat tegenwoordig vrije keus ook hip is (ik wilde dat niet vanwege botsende familie haha).

  Tenslotte zou ik je mee willen geven om vooral te doen wat JULLIE willen. Er zijn altijd mensen die mopperen, of iets anders gedaan hadden en dat hou je toch… ook al is het perfect georganiseerd. Het klinkt misschien cliché maar toen ik dit besefte viel er een hele last van mijn schouders en is het een perfecte dag geworden!

  Groetjes, Femke

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)