Al 17 jaar in Puglia

Italië Forum Italië Forum Wonen & werken in Italië Al 17 jaar in Puglia

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jenny 5 jaren, 5 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #674

  Jenny
  Lid

  In 1997 ben ik naar Puglia verhuisd.

  Mijn dochter vertrok een jaar eerder en ik heb hier inmiddels 2 kleinzoons waarvan de oudste deze maand al 17 wordt.

  Sinds een aantal jaren heb ik een B&B op het platteland en de meeste van mijn gasten komen uit NL en België. Men vindt het dooreen genomen toch een prettige gedachte iemand te hebben om op terug te kunnen vallen, die beide talen spreekt.

  Dus, mocht je eens in de buurt komen (vliegveld Bari) http://www.villalavanda.eu

  Van Harte welkom bij ons.

  We zitten dicht in de buurt van Alberobello, 2 kusten in de buurt: de Ionische Zee en de Adriatische Zee en volop Trulli en droogstenen muurtjes.

  In het begin waren de tickets best duur, maar nu er vluchten zijn met Ryanair vanaf Maastricht-Aachen, Dusseldorf-Weeze en Brussel-Charleroi is een ticket voordelig te vinden en je vliegt rechtstreeks in 2 uur en 20 minuten. Vanaf Amsterdam zijn er vluchten met Alitalia, altijd met een tussenstop, maar sinds 2014 ook rechtstreekse vluchten met Transavia.

   

   

   

   

  #678

  Wendy
  Lid

  Komen er ook weleens mensen met de auto uit Nederland of België bij jullie? Of gaat iedereen vliegen?

  #679

  Jenny
  Lid

  Ja, Wendy er komen ook wel mensen met de auto.

  Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe lang men komt. De meeste van onze gasten komen een week tot 10 dagen. Dan is er van hier uit genoeg te verkennen, zeker als het ook nog eens met strandbezoek gecombineerd wordt. Dan komt men vaak ook wel 14 dagen.  Er zijn echter ook mensen uit NL of België die een wat langere vakantie nemen en er de voorkeur aan geven met de eigen auto te komen. Soms ook omdat men op meerdere adressen verblijft, hetzij onderweg, of nog verder zuidelijk bijvoorbeeld. Het is best een lange reis, tot aan de grens van Rotterdam 1.980 km. en ik adviseer tenminste 2,5 dag voor heen èn terugreis uit te trekken en dat moet natuurlijk wel een beetje in verhouding staan tot de totale duur van de vakantie. Met de eigen auto kan natuurlijk heel leuk zijn als je het rustig aan doet en de reis ook als deel van de vakantie ziet.

  Velen echter geven er toch de voorkeur aan te vliegen en dan een huurauto te nemen om Puglia te verkennen. Wij hebben tegenwoordig zelfs een overeenkomst met een vergelijkingssite voor autohuur en onze klanten krijgen 5% korting, bovendien heb ik op een rijtje gezet waarop je moet letten bij autohuur.

  Mocht je nog meer willen weten, hoor ik het wel.

   

  Jenny

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.