Beste plek om te wonen?

Italië Forum Italië Forum Wonen & werken in Italië Beste plek om te wonen?

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  patske 3 jaren, 10 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #136

  Roxy

  Wat is nou de beste plek in Italie om te wonen? En waarom?

  #142

  Ik denk ergens dicht bij zee. Als je dan eens een middagje vrij bent, dan duik je lekker de zee in. Natuurlijk is het ook fijn als je een grote(re) stad dicht in de buurt hebt om goed te kunnen shoppen. Ladispoli net boven Rome aan de kust is zo’n stadje dat eigenlijk alles heeft. Zon, zee en stad. Ik ken daar iemand die er woont en hij noemt het ‘het paradijs op aarde’.

  #153

  Isaac

  Dichtbij de zee en een grote stad is inderdaad ideaal. Dit kan dus op veel plaatsen zijn in Italië. Ladispoli is in ieder geval niet ‘het paradijs op aarde’. Ik woon op 2 km afstand van Ladispoli en het is één van de lelijkste stadjes in de regio. Daarnaast is het strand van donker zand.

  #166

  Bologna! Er zijn prachtige bezienswaardigheden en je kunt er mooi rond wandelen.

  #173

  Hein22

  Qua afstand tot Nederland is het noorden toch wel ideaal, bijvoorbeeld aan de Ligurische kust. Je hoeft dan niet steeds zo ver te rijden of met het vliegtuig. Dit speelt natuurlijk vooral een rol als je een deel van de tijd in Italië woont en een deel van de tijd nog in Nederland. Zoiets lijkt me wel ideaal. Wat klimaat betreft zit je dan weer beter in het zuiden. En daar speelt zich eigenlijk ook wel een beetje ‘het echte’ Italië af.

  Als je het hebt over een stad, dan zou ik wel in Verona willen wonen. Doet weinig onder voor Rome of Florence, vind ik persoonlijk. Mooi, schoon, Italiaans en toch ook Europees. Daar zou ik wel kunnen wonen, denk ik.

  #278

  Nathan

  Voor mij is de beste plek om te wonen in Italie aan het Lago Maggiore. Ik woon er nu al 12 jaar en ben daar een familie bedrijf begonnen. Je hebt hier alles wat je wilt. In de zomer boven de 30 °C en in de winter is er sneeuw.

  Natuurlijk is de Italiaanse kust heel mooi, maar het probleem daarvan is wel dat de organisatie van het land in de zuidelijke plaatsen minder is.

  Daarom vind ik dat het Lago Maggiore de perfecte plek om in Italie te wonen.

  #307

  Karen

  Voor mij is Liguria de beste plaats om te wonen.

  Wij wonen en werken hier nu al bijna 9 jaar.

  Het verschil met Belgie (of Nederland) is misschien minder groot of dat je bv in het zuiden van Italie zou wonen.

  De mentaliteit van Liguriers zijn in het begin wat terughoudend maar eenmaal ze je kennen blijf je voor altijd in hun hart en dat vind ik schitterend.

  Liguria heeft ook  een subtropisch klimaat, dus milde winters en in de zomer zelfs met 30 graden heb je nog altijd dat licht briesje.

  I LOVE LIGURIA

  #334

  Martijn Bak

  De plaats waar je wil gaan wonen is sterk afhankelijk van de aard van de lokale bevolking. Wij hebben het getroffen. Wij wonen in een dorp vlakbij Scandicci, vlakbij Florence. We hebben hier veel vrienden, maar daar hebben we veel tijd in moeten steken. Italiaanse hartelijkheid tegen toeristen is niet dezelfde als ze je toelaten in hun huis. Daar gaat een lang proces aan vooraf die al faalt op het moment dat je je Nederlands opstelt. Direct communiceren is garantie voor mislukking.

  De mensen in de stad zijn, ik denk zoals iedereen die in een stad woont, heel anders en vooral een stuk eer afstandelijker.

  Ik heb vrienden wonen in Varese die lezen en schrijven met de lokale bevolking. En ik heb vrienden die in de buurt van Verona alleen maar contact hebben met Nederlanders omdat men geen contact met de lokalen krijgt.

  maakt het dan uit waar je woont? dicht bij de kust, op de laagvlakte, in de heuvels, in de bergen? Het is overal mooi…als je maar kijkt met Italiaanse ogen.

  wil je er meer over weten moet je het boek: zaken doen in Italië van Maarten Veeger maar eens lezen

  #690

  femm0o
  Lid

  Wat een leuk onderwerp is dit zeg, jammer dat niemand meer reageert. Ik denk dat het heel persoonlijk is hoor. Wat wil je er gaan doen en wat voor type je bent  is denk ik het belangrijkst. Zelf ben ik niet zo’n stadsmens dus vind een groot dorp prima maar er zijn mensen die liever in de stad wonen. Om te integreren is het denk ik makkelijker in een klein dorp, iedereen kent elkaar daar en dus spreken ze je direct aan als ze een nieuw gezicht zien. Kan je meteen een praatje maken.  Mijn man is Italiaans en dus was integreren niet zo’n punt. Als je een B&B wilt beginnen is de locatie denk ik belangrijker en de verbinding vanuit Nederland voor auto en vliegtuig. En zelf zou ik niet in Zuid Italië kunnen wonen hoor, mensen die hun leven op het postkantoor bespreken en mij daardoor een half uur laten wachten vind ik echt niks. Maja ieder z’n ding…

  Oja, van Ligurië ben ik geen fan. Vond alles er maar duur en de mensen waren stug (misschien doen ze wel aardig tegen Nederlandse toeristen dat weet ik niet).

  Groetjes, Femke

  #692

  Corine
  Lid

  Ook ik denk dat het sterk afhankelijk is van welke streek je zelf leuk vind en of je van een stad, zee, platteland, bergen etc.. houdt. Ikzelf zou dolgraag in de Langhe streek van Piemonte willen wonen of bij het Lago d’Orta. Hier voel ik me helemaal thuis! Ook ik ben geen stadsmens dus daar doe je me geen plezier mee maar ook moet ik echt bergen of in ieder geval flinke heuvels om mij heen hebben. 🙂
  Maar dat geldt niet voor iedereen, dus ik denk dat je naar jezelf moet kijken en natuurlijk ook wat je er wil/kan gaan doen qua werk.

  Groetjes, Corine

  #752

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Een onderzoek dat elk jaar wordt gehouden over de beste plek in Italië om te wonen:

  http://www.ditisitalie.nl/de-beste-plek-in-italie-om-te-wonen/

  #756

  patske
  Lid

  Hallo allemaal, wat de beste plek is geen idee eigenlijk. Voor het werk van mijn  man zijn we regelmatig in het noorden. We zijn nu op zoek naar een klein huis of appartement ergens in de buurt van de meren. Hebben afgelopen week iets bekeken in Pontoglio, niet ver van het Iseomeer.

  Ons huis in Nederland staat te koop en we hopen snel de stap te kunne zetten.

  #757

  patske
  Lid

  Hallo allemaal, wat de beste plek is geen idee eigenlijk. Voor het werk van mijn  man zijn we regelmatig in het noorden. We zijn nu op zoek naar een klein huis of appartement ergens in de buurt van de meren. Hebben afgelopen week iets bekeken in Pontoglio, niet ver van het Iseomeer.

  Ons huis in Nederland staat te koop en we hopen snel de stap te kunne zetten.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.