Boeken over Italië

Italië Forum Italië Forum La dolce vita Boeken over Italië

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ingrid Verschelling 6 jaren, 10 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #156

  Eddie

  Ik heb een paar mooie boeken over Italië en de Italiaanse cultuur gelezen. Erg interessant vond ik bijvoorbeeld ‘Italiaanse buren’ van Tim Parks (een Engelsman die in Veneto woont en zich nog dagelijks verbaast over zijn dorpsgenoten), Cosa Nostra van John Dickie (over de geschiedenis van de Siciliaanse maffia, een zeer goed boek als je meer over dit misdaadsyndicaat wilt weten), Italië op maandag van Marjon van Royen (een humoristisch boekje met korte verhalen over de Italianen en hun eigenaardigheden) en natuurlijk Gomorra van Roberto Saviano over de Camorra (de Napolitaanse maffia). Zeer indrukwekkend.

  Hebben jullie nog mooie tips?

  #159

  Sandra
  Lid

  Heerlijk wegdromen bij een mooi of spannend boek over Italia of gewoon lekker lezen tijdens je vakantie in Dans van de Doden. Deze thriller die zich in Venetie afspeelt is niet alleen spannend, het geeft ook een inkijkje in de geschiedenis en de cultuur van Venetië. Niets is fijner dan een goed boek!

  #235

  Italiaanse buren heb ik ook gelezen. Was zeker een mooi boek. Vooral de omgeving en de cultuur kwam veel naar voren in het boek. Volgens mij is door dit boek mijn interesse in Italië aangewakkerd.

  En een Italiaans boek wat op mijn wensenlijst staat is”Bloedgeld”Edward Hendriks.

  #254

  Ingrid Verschelling

  Wij hebben Rome bezocht, nadat ik Het Bernini mysterie van Dan Brown had gelezen. Ook Arezzo bezocht, omdat een scène van de film La vita e bella zich daar afspeelt. Ook de streek rond Arezzo, bekend door het boek Onder de Toscaanse zon was mooi. Laatst heb ik het boek van Sara Kate Lynch gelezen over Montepulciano, Dolci d’Amore. Mijn recensie staat hier: http://www.watleesjij.nu/boek/1225568/dolci-damore

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.