cappucinogebruik

Italië Forum Italië Forum Italiaanse producten cappucinogebruik

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Nathan 6 jaren, 4 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #257

    Waarom drinken Nederlanders de hele dag cappucino en het liefst na het avondeten en drinken de Italianen het alleen söchtends vroeg?

    #260

    Ja dat wil ik ook wel eens weten. Las dat italianen na 11 uur ‘s-ochtends geen cappuccino meer drinken, waarom niet ??

    #265

    Sjeel
    Lid

    Die vraag kun je ook stellen over pizza eten. Wij eten een hele pizza als maaltijd, terwijl de Italianen een stukje als snack nemen. Hoe zou dat in Nederland zo gekomen zijn, dat we een hele pizaa naar binnen schuiven?

    #267

    Dit Is Italië
    Sleutelbeheerder

    Koffie met veel melk beschouwen Italianen als ‘ontbijt’, net zoals ze een kom melk met daarin ontbijtgranen als ‘colazione’ beschouwen. Dat komt doordat melk (en zeker opgeschuimde) behoorlijk machtig is en veel calorieën bevat. Met een cappuccino na het eten zeg je dan ook tegen de kok: het was eigenlijk niet genoeg. Een zware belediging. Pizza wordt in Italië trouwens ook als maaltijd gegeten, hoor. Vooral in het zuiden heb je de lekkerste pizza’s die door ambachtelijke pizzabakkers gemaakt worden. Tijdens lunchtijd staan er dan rijen mensen voor de deur van zo’n pizzeria.

    #271

    Ik vind het heerlijk om ‘sochtends in de stad een cappuccino te drinken.

    #280

    Nathan

    Dit was voor mij ook heel erg wennen 12 jaar geleden, maar met ontbijt neem ik nu een Caffè Macchiato (kleine cappuccino) en een brioches.

    Zelf vind ik een cappuccio na het eten ook nietg lekker. Dan zit ik veel te vol.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.