Do's en dont's wanneer je in Italië bent

Italië Forum Italië Forum Vakanties in Italië Do's en dont's wanneer je in Italië bent

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Bo 4 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #190

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Deel hier je do’s en dont’s voor een perfecte Italië-vakantie. Wat moet je zeker doen wanneer je in Italië bent en wat niet? Deel jouw tips met andere Italië-liefhebbers en geniet nog meer van ‘la dolce vita’!

  Ik zal aftrappen: wanneer je in Italië bent, ga dan naar een echt Italiaanse trattoria en geniet van een uitgebreide pranzo. De goede gelegenheden herken je aan het grote aantal locals dat er komt eten. Vaak vind je dit soort restaurantjes in de steegjes net buiten de toeristische hotspots.

  #191

  Als je in Rome bent, ga dan niet op de foto met zo’n mannetje in Romeinse kledij bij het Colosseum. Deze mensen gaan namelijk maar wat graag met je op de foto en wanneer de foto eenmaal gemaakt is, vragen ze een hoop centen voor het poseren met jou op de foto en dat terwijl die foto met je eigen toestel gemaakt is. Niet doen dus!

  #192

  Tijd voor een echte must-do! Ga je binnenkort op vakantie naar Rome? Dan is een echte ‘do’ een heuse fietstocht door deze bewogen stad. En dat doe je natuurlijk het liefst met een Nederlandse gids. Super leuk om te doen. Je ziet veel, je hoort veel en je zo kom je op plekjes waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Neem een kijkje op http://www.bajabikes.eu/nl/tours-in-rome

  Er zijn uiteraard nog wel ander aanbieders, maar met deze hebben wij een reuze goede ervaring!

  #196

  Marco
  Lid

  Als je op vakantie bent in Toscane, dan moet je zeker het stadje San Gimignano niet overslaan. Een heel klein middeleeuws stadje met vele torens, waar echt de tijd heeft stilgestaan. Wij waren door tijdsdruk bijna doorgereden, maar het was heerlijk slenteren door de straatjes en genieten van het uitzicht.

  Natuurlijk wil je die scheve toren zien in Pisa, maar als je niet zoveel geeft om dit soort trekpleisters, sla de stad dan gerust over. In mijn opinie was het de saaiste stad die we in Italië bezocht hebben.

  #197

  Roxy

  Maar Pisa is meer dan alleen die scheven toren, hè? Het heeft een schitterend centrum dat de meeste toeristen overslaan…

  #198

  Roxy

  Als we het toch over Toscane hebben, mijn tip is Lucca. Een echt vestingstadje met een muur waarover je om de stad heen kunt lopen, oude torens net als in Gimignano en natuurlijk de voormalige arena die nu een gezellig pleintje is. Hier zou ik wel Italiaanse lessen willen volgen!

  #199

  Claudio

  Een absolute do: probeer niet te veel in een beperkte tijd te willen stoppen. Als je heel Rome in 1 dag (of zelfs in 1 week) wilt zien, ga je voorbij aan dat wat Italië nou juist zo mooi maakt. Ruim genoeg tijd in om lekker om een terrasje te zitten en die stoet gejaagde toeristen met stadsplattegronden aan je voorbij te zien trekken. Kies ook gewoon zorgvuldig uit wat jij wilt doen. Omdat iedereen vindt dat je dit of dat gezien ‘moet’ hebben, wil het nog niet zeggen dat jij dat ook vindt. Doe dus gewoon lekker rustig aan en geniet van Italië!

  #200

  Hein22

  Probeer je ook een beetje aan te passen aan de lokale cultuur: verzorgd kleden, niet alleen de lompe toerist uithangen, een woordje Italiaans spreken. Je zal zien: dat maakt je verblijf een stuk leuker!

  #201

  Roxy

  In Pisa heb je trouwens ook een leuke camping. Torre Pendente heet ie geloof ik. Véél leuker dan in een hotel of appartement!

  #218

  En mocht je in de auto door Italie toeren langs de Ligurische kust, sla dan zeker Portofino niet over! Dit kleine kustplaatsje is een van de mooiste en schilderachtige plekjes langs de Italiaanse kust! Zelfs zo mooi dat een replica van het stadje te zien in is de Florida in het Universal Orlando Resort !

  #566

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Dank allemaal voor jullie tips. Een groot aantal van deze hebben we gebundeld in een serie ‘do’s en don’ts in Italië‘. Hiervan is het eerste deel inmiddels op de site gepubliceerd.

  Ga vooral door met het delen van je do’s en don’ts! We horen graag van je.

  #569

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Na de eerder op DitIsItalie.nl gepubliceerde lijst met do’s, zijn we nu bezig met het opstellen van een lijst don’ts in Italië! Heb je nog aanvullingen die hier echt op moeten staan? Denk aan weinig succesvolle ervaringen, genante situaties, dingen die je na je zoveelste Italië-reis toch echt anders aan zou pakken, geef ze dan aan ons door!

  #582

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  En de lijst met don’ts tijdens je verblijf of vakantie in Italië is gepubliceerd. Je kunt het artikel hier bekijken:

  http://www.ditisitalie.nl/ditisitalie-nl/100-dos-en-donts-in-italie-deel-2-donts/

  #699

  Elba
  Lid

  Een tour in Toscana? Combineer met de toscaanse eilanden.

  #713

  Bo
  Lid

  Ga je naar het noorden van Italië? Sla dan zeker Osteno aan het Luganomeer niet over om ‘s avonds te gaan aperitieven. Heel klein dorpje waar je echt tussen de Italianen zit. Superleuk.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.