Emigreren naar Italie….

Italië Forum Italië Forum Even voorstellen… Emigreren naar Italie….

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dit Is Italië 3 jaren, 9 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #758

  Beste allen,

  Mijn man Jan-Willem en ik (beiden 45 jaar) hebben definitief een keuze gemaakt om te emigreren naar het buitenland.

  Voornaamste reden is mijn gezondheid. Ik heb een ernstige auto-immuunziekte waarbij ik een ernstig doorbloedings probleem heb in handen en voeten. Ik heb dit al 25 jaar maar en inmiddels 2 vingertoppen verloren. Al jaren zet ik door en denk ik ik overleef het wel en al kwakkelend strompel ik het hele jaar door het Hollandse klimaat op en neer. Mijn man werkt over de hele wereld en werkt in havens omdat hij zich met werkzaamheden op grote zeeschepen bezig houdt.

  Maar nu eindelijk de knoop door gehakt op zoek naar de beste plek met het meest stabiele weer ergens in Italie. We zijn ook buiten europa aan het kijken maar daar zitten meer haken en ogen aan vast.

  Ik wil graag advies in:
  -ervaringen in het stabiele klimaat,
  -een vliegveld in de buurt,
  -landelijk wonen en van cultuur kunnen genieten van Puglia.

  Wat zijn de ervaringen qua temperatuur in de wintermaanden? Voor mij is een ideale constante temperatuur het belangrijkste en dat zou rondom de 18/20 graden ideaal zijn.

  Wie kan mij adviseren en tips geven welke weg ik moet bewandelen?

  Let wel ik ben niet op zoek naar idyllische situaties want die bestaan ook niet het is geen paradijs. Maar bij benadering is het constante klimaat indien mogelijk het allerbelangrijkste waar ik naar zoek.

  Bedankt alvast voor het meedenken.

  Hartelijke groet,

  Lin

  #760

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Hallo Lin,

  Een mooi plan!

  In Puglia (Apulië) komt de temperatuur pas in december onder de twintig graden. Je hebt er milde winters, maar het wordt er wel wat kouder dan jij aangeeft. In het algemeen kun je zeggen dat de temperatuur tussen de 12 en de 15 graden blijft hangen. Het wordt er natuurlijk weer een stuk sneller voorjaar dan hier. Maar reken wel op regen in de winter.

  Ik weet niet of dit aantrekkelijk genoeg is voor jouw aandoening? Het klimaat is bijvoorbeeld op de Canarische eilanden een stuk constanter. Met Bari heb je er wel een goed internationaal vliegveld. En het landschap en de cultuur zijn er geweldig. Dat zullen Italianen ook beamen.

  Heel veel succes met jullie ambitieuze plannen!

  Groet,
  Edward

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.