Limoncello

Dit onderwerp bevat 19 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  clau 2 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
  • Auteur
    Berichten
  • #114

    Dewy

    Limoncello, heerlijk, vooral als ie ijskoud is.
    Ik wil eigenlijk een keer proberen zelf limoncello te maken. Heeft iemand tips?

    #117

    Susanne
    Lid

    Nee, helaas geen idee hoe je het zelf kunt maken maar inderdaad wel erg lekker, zeker rechtstreeks uit de vriezer!

    Op Sicilië ook ooit eens Arancello op, van sinaasappels gemaakt. Ook erg lekker maar Limoncello blijft favoriet en doet me altijd weer wegdromen!

     

    #230

    Ik ben hier ook wel benieuwd naar. Heb er vaak mensen over horen praten, maar het zelf nog nooit geproefd. Ben eigenlijk ook wel benieuwd of er iemand is met een recept om het zelf te maken.

    #393

    Peccati Di Gola

    Limoncello maakte ik zelf toen ik nog op Sardinië woonde.Het is vrij simpel maar het grootste “obstakel” is goeie kwaliteit alcohol (voor consumptie) vinden hier in Nederland. In Italië gebruikte ik alcohol van de bekende merk “Zedda e Piras”, ik heb het dan over alcohol van +- 95C

    Wat je moet doen:

    1. Pak z’n 6 a 8 citroenen, goed wassen en schillen met een aardappelschiller

    2. Je kunt er 1 a 2 groene (niet rijp dus) citroenen meeschillen als ze maar niet te groot zijn

    3. Doe 1 liter alchohol in een grote pan (95C) en leg daar de schillen in voor z’n 10 dagen. Elke dag de pan even schudden/bewegen

    4. Op dag 10. Maak 2 liter water warm en voeg daar 1 Kg suiker aan toe. Laat het smelten en laat alles afkoelen.

    5. Meng dan het water met de alchohol en stop het in meerdere flessen.

    ….dat was het !! Je hebt nu bijna 4 liter Limoncello (2l water + 1l alcohol + 1Kg suiker).

    Natuurlijk de Limoncello altijd in de diepvries doen vóór consumptie. Als de Alcohol percentage goed is mag het niet vriezen (een blok worden) maar wel dikker aanvoelen, bijna stroperig.

    Meer vragen? Stuur maar een email 🙂

    Success !

    #406

    Dewy

    Hallo Peccati, dank voor je recept. Heel duidelijk. Maar die alcohol, hoe doe je dat?Die verkopen ze hier niet bij de slijterij. Bij de apotheek kunnen ze ‘m bestellen, voor bijna 100 euro per liter… En nu? Eerst op vakantie naar Italië?

    #452

    Peccati Di Gola

    tja… ik zou het niet weten waar je die 95C alcohol hier in NL kan vinden… dan maar even naar Italië idd 🙂

    #453

    Dit Is Italië
    Sleutelbeheerder

    Dat wordt wel een dure limoncello zo 😉
    Maar ja, als je tóch naar Italië gaat, dan kun je wel een paar flesjes meenemen.

    In Nederland wordt door de torenhoge accijnzen bijna geen consumptiealcohol verkocht. Misschien kun je bij de lokale slijter wat regelen. Die alcohol van de apotheek is niet voor consumptie geschikt. In Dld of België kopen is ook nog een optie.

    Zie ook hier:
    http://www.brouwmarkt.nl/alcohol-zuivere-ethanol-500-p-2969.html

    En hier:
    http://likeur.startpagina.nl/prikbord/10945751/12717440/re-waar-koop-ik-alcohol-90-om-likeur-te-maken#msg-12717440

    #552

    Dewy
    Lid

    Als iemand toevallig nog wat van die consumptiealcohol in Italië gaat halen, hou ik me aanbevolen!

    #560

    Wendy
    Lid

    Komende zomer gaan we naar Noord-Italië (ik weet nog niet precies waar!). Ik kan wel wat voor je meenemen? Ik wil het zelf ook weleens proberen om te maken.

    #576

    Dewy
    Lid

    De buurvrouw is terug van een vakantie bij het Gardameer en heeft twee flessen alcohol voor me meegenomen. Kun je daar gewoon bij de supermarkt halen. Ik ga zelf limoncello maken! Eerst nog even aan biologische citroenen zien te komen. Bij voorkeur uit Zuid-Italië, natuurlijk. Iemand tips over waar je deze het beste kunt halen?

    #596

    karin68
    Lid

    Weet iemand waar ik goede Italiaanse citroenen kan kopen (amalfi of sorento) in nederland voor het zelf maken van limoncello?

     

    ik zou heel blij zijn met goede tip. Ben al een poosje op zoek.

    #597

    Wendy
    Lid

    Ik heb ze uiteindelijk gewoon bij de natuurwinkel gehaald. Biologische citroenen, onbespoten. Geen Italiaanse, of misschien ook wel. Maar het ging er prima mee!

    #598

    Dit Is Italië
    Sleutelbeheerder
    #724

    clau
    Lid

    De alcohol om zelf Limoncello te maken verkoop ik via mijn webwinkel. Op dit moment ben ik bezig om de webwinkel te vernieuwen. Wil je meer informatie stuur mij een mail op info@letrepalme.nl

    Groetjes Claudia

    #725

    Dit Is Italië
    Sleutelbeheerder

    Dank je voor je tip, Claudia. Veel mensen zijn op zoek naar consumptiealcohol voor limoncello. Ik heb zelf vorige zomer nog een fles uit de supermarkt in Italië meegenomen. Verkoop je ook de citroenen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.