Meivakantie in Italië?

Italië Forum Italië Forum Vakanties in Italië Meivakantie in Italië?

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dit Is Italië 1 jaar, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #547

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Steeds meer Nederlanders reizen in de meivakantie af naar Italië. Gelijk hebben ze. Want in mei is het nog niet zo druk, betaal je minder voor de vakantie, is de temperatuur aangenaam en staat alles in Italië in bloei. Waar in Italië ga jij heen in de meivakantie?

  #586

  Calabrie is een mooie bestemming. Hebben we dit jaar ook voor het eerst in mei gedaan.  Cap vaticano, Tropea is erg mooi om te doen. Bovendien is de kans op goed weer groot. Je vliegt op Lamezia terme

  #625

  Le Marche was en is prachtig. Authentiek, relatief weinig buitenlandse toeristen en verrukkuluk eten!

  Kijk maar eens op http://www.lucertola.nl Zie ook de info onder ‘links’.
  De ANWB heeft inmiddels een boekje over Le Marche uitgegeven in het Nederlands en uitgeverij Edicola.nl eveneens (geschreven door Evert de Rooij) ….. Kun je je rustig inlezen

  Lucertola
  Dirk

   

  #626

  Dewy
  Lid

  In de meivakantie (eigenlijk voor het grootste deel in april) willen we naar Italië met onze kinderen. We weten nog niet precies waar in Italië (maar je moet er wel goede limoncello kunnen krijgen). Maar kun je in april/mei in Italië ook kamperen? Of is dat saai of te koud? Zijn er dan eigenlijk campings open?

  #627

  rosanna
  Lid

  Voor limoncello moet je aan de amalfitaanse kust zijn, hij komt hier oorspronkelijk vandaan en lekkerder als hier vind je hem nergens!!!! Ik zou niet gaan kamperen want april is een maand met veel kans op regen en is het ‘s-nachts best koud. Deze kust is ook geweldig om te bekijken, je kunt er zowel naar de zee gaan als de nodige cultuur opsnuiven. Pompei en Napels zijn erg dichtbij.

  #628

  Dewy
  Lid

  Oké, een agriturismo ergens aan de amalfitaanse kust dus? Dat is wel ver rijden, lijkt me. Maar ik ga er eens naar kijken. Bedankt, ik krijg al zin in limoncello!

  #630

  rosanna
  Lid

  als je informatie wilt hebben, ik woon aan de amalfitaanse kust. Is inderdaad ver rijden, misschien beter om te vliegen, Transavia vliegt vanaf Amsterdam naar Napels of vanaf Eindhoven, en daar een auto huren is waarschijnlijk goedkoper!!!

  #635

  Wonen in Eindhoven en zijn 2 x in de meivakantie naar Calabrie geweest. We vlogen naar Lamezia Terme vanaf Charleroi omdat je dan van zaterdag tot zaterdag kunt gaan. Hotel South biedt bij een overnachting gratis een week parkeren aan. Dus financieel best aantrekkelijk. Blijft alleen vrijdagavond de autorit naar Charleroi. Een aanrader vinden wij deze trip.

  #636

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Dank voor je tip! Met welke maatschappij vlieg je dan vanaf Charleroi?

  #637

  Heerlijk. Lekker in de meivakantie naar het Lago Maggiore.
  Vliegen inderdaad makkelijk vanaf E’hoven, daar komt straks Brussel Zaventum nog bij.
  Camping boeken doen we altijd via verzamelsite voor de beste aanbiedingen.
  Bv
  http://www.campingslagomaggiore.nl
  Of
  http://www.gardameer.nu

  Succes allemaal en fijne vakantie!!!

  #638

  Wij vlogen met Ryanair van Charleroi naar Lamezia Terme

  #641

  Rob
  Lid

  In mei is het in noord Italie best goed te doen. Voor iets hogere temperaturen is het beter om wat zuidelijker te zoeken al is het aan de Ligurische kust ook al best warm. Voor wandelaars is het in het voorjaar perfect weer. In de bergen van Cuneo is nog veel sneeuw te vinden als je wat hogerop gaat wat het landschap nog specialer maakt. Een voordeel is ook dat noord Italie ‘slechts’ een dag rijden van Nederland is.

  #698

  Elba
  Lid

  http://www.infoelba.it/

  De maand mei is in Italie inderdaad een hele mooie maand, heel het land lijkt wel een tuin. Alles bloeit. Natuurlijk praat ik zelf over het eiland Elba, omdat ik er woon.  Maar ik ken heel Italie goed. De amalfitaanse kust is adembenemend mooi en een bezoek waard. Ook de meren in Noord Italie zijn mooi, ik heb zelf een jaar aan het Como meer gewoond. Maar de zee is toch anders. Mocht je ooit het eiland willen bezoeken dan ben je hartelijk welkom, ik verhuur een 2 pers. appartamentje. Mijn kan komt uit het zuiden dus we hebben altijd goede limoncello in de koelkast!

   

  #714

  Bo
  Lid

  Wij gaan naar het Comomeer. Dan kan je alle centrum’s doen (Como, Menaggio, Bellagio, Gravedonna, …) zonder de drukte van alle toeristen en met een aangenamere temperatuur. Leuke voordelen dus in vergelijking met de zomer.

  #805

  Dewy
  Lid

  Dit jaar willen we weer naar Italië in de meivakantie.
  Mogelijk Sicilië? Vliegen is eigenlijk te duur met de kinderen erbij.

  Andere tips die niet té ver weg zijn, maar waar het (meestal) wel goed toeven is eind april/begin mei?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.