Officiële tafelschikking?!?

Italië Forum Italië Forum Wonen & werken in Italië Officiële tafelschikking?!?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  femm0o 5 jaren, 1 maand geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #683

  Sibie
  Lid

  Hoi hoi

  Ik ga binnenkort trouwen met mijn Italiaanse vriend, in Italië… 😉 en we zijn volop bezig met de voorbereidingen. Veel is al geregeld maar ik wil alles tot in de details uitwerken. Want it to be perfect!!! 😉 Iemand een idee hoe je de perfecte tafelschikking organiseert op je trouwfeest? Bestaat er daarrond ook een officiële etiquette per land? Ik vond al n leuk artikeltje op http://www.about-the-wedding.com/op-jouw-trouwfeest-de-beste-tafelschikking.html , maar ik wou het hier toch ook even in de groep gooien 😉 Iemand overigens nog kennis van Italiaanse tradities?

  So tell me… 😀

  #684

  Hi Sibie, Gefeliciteerd! Wat leuk dat je trouwt in Italie !

  Er zijn best wat tradities, en enkele streken hebben ook weer hun eigen tradities. Waar gaan jullie trouwen, en waar komt je vriend vandaan?

  Als je mij je e-mail adres stuurt zal ik je wat leuke wetenswaardigheden toemailen, anders wordt het een lang verhaal hier. Ik organiseer overigens ook bruiloften in Italie, vandaar dat ik je de etiquette kan vertellen. mijn mailadres is info@VAILITRAVELcom

  Groetjes!

  #687

  femm0o
  Lid

  Hoi hoi,

  Als eerst natuurlijk Gefeliciteerd!

  Zelf ben ik eind september in Italië getrouwd. Ik en mijn man wonen in Piemonte, hij komt oorspronkelijk uit Taranto maar we weten allemaal hoeveel werk daar te vinden is dus verblijven we heerlijk in het noorden. Mijn hele schoonfamilie woont nog wel daar, veel gasten waaronder ook vrienden kwamen daar dus vandaan. En dan natuurlijk mijn Nederlandse deel niet te vergeten, het was een gemengd gezeldschap want ondertussen heb we ook vrienden van hier die  niet mochten ontbreken.

  Drie keer eerder was ik bij een Italiaanse bruiloft geweest. Het viel me vooral op dat ze eigenlijk alleen maar aten! haha Op één van de bruiloften was ook een DJ dat vond ik wel feestelijker en dus had ik die ook geregeld. Er moet wel gedanst worden toch?

  Om even op je vraag terug te komen, ik denk dat het persoonlijk is en niet zozeer landelijk. Wat ik het meest heb gezien is dat het bruidspaar tafels maakt, bijvoorbeeld collega’s. Daar schrijf je dan alle namen bij, zodat het personeel weet wie waar gaat zitten (aan tafel kunnen ze dan wel zelf kiezen). Zo heb ik het ook gedaan. Een van de stellen had drie lange tafels: familie bruid, familie bruidegom en vrienden. Bij ons restaurant zeiden ze dat tegenwoordig vrije keus ook hip is (ik wilde dat niet vanwege botsende familie haha).

  Tenslotte zou ik je mee willen geven om vooral te doen wat JULLIE willen. Er zijn altijd mensen die mopperen, of iets anders gedaan hadden en dat hou je toch… ook al is het perfect georganiseerd. Het klinkt misschien cliché maar toen ik dit besefte viel er een hele last van mijn schouders en is het een perfecte dag geworden!

  Groetjes, Femke

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.