Overnachtingsplekken op de route naar Italië

Italië Forum Italië Forum Vakanties in Italië Overnachtingsplekken op de route naar Italië

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Bo 4 jaren, 7 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #341

  ria

  We rijden in mei via Zwitserland naar Italië. Wie weet goede overnachtingsplekken op deze route? In Zuid-Duitsland of in Zwitserland? Graag niet te ver van de snelweg af. We rijden de route via de Gotthardtunnel.

  #342

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Als je door de Gotthardtunnel bent, dan is de eerste afslag Piotta. Je kunt het motel (Gottardo Sud) al zien liggen. Dit is dus in het Italiaanse deel van Zwitserland (Ticino). Gottardo Sud is een prima hotel met schone kamers (basic ingericht) en een goed ontbijt. We hebben hier verschillende keren overnacht. Er zijn goedkopere overnachtingsmogelijkheden, maar vooral de ligging van dit hotel is uitstekend. De volgende dag ben je in no-time weer op pad. Vanaf het hotel is het nog maar een uur of 4 à 5 rijden naar bijvoorbeeld Toscane.

  #700

  Elba
  Lid

  Als je eerder wil stoppen, ongeveer halverwege dan kan ik je een F1 motel aanraden, vlak voor de grens bij Basel. Afslag Bartenheim, of  Saint Louis (Euroairport) het ligt vlak langs de weg en is een budget motel. Alles is schoon en je kan er goed ontbijten. Vlakbij is er een pizzeria, Pizzeria Sole in Saint Louis, waar men overheerlijke pizza’s kan eten (mijn man is uit Napels en is enthousiast over deze pizza). De snelste weg naar Italie blijft toch over Belgie, Luxemburg, Frankrijk (Nancy), Lunèville, de tunnel door naar Colmar, Basel, Gotthard, Milaan.

  #703

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Hoi Elba,

  Dank voor je reactie. Goede tip, voor een overnachting onderweg. Maar hoezo zou de snelste route naar Italië over België en Frankrijk zijn? Ik denk dat dat alleen geldt voor specifieke vertreklocaties vanuit Nederland? Of is het jullie ervaring dat dit sneller is dan meteen de autobahn in Duitsland te kiezen?

  #704

  Elba
  Lid

  Ja het ligt natuurlijk ook van het vertrekpunt uit Nederland. Ik kom uit Rotterdam dus het heeft absoluut geen zin om over Duitsland te gaan, dan zou ik een hele bocht maken. De route over Belgie en Frankrijk heeft hele goede wegen en heel weinig verkeer, dat is wel een pluspunt, je kan lekker doorrijden. Ik heb meerdere keren Duitsland geprobeert, veel verkeer en lange saaie wegen. Van waar uit vertrek je uit Nederland?

  #705

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Rotterdam, ja, dan snap ik het. Ik woon bij Arnhem en zit in 10 minuten op de autosnelweg. Ook lekker doorrijden, als je vroeg vertrekt en zorgt dat je rond de ochtendspits eigenlijk al Frankfurt voorbij bent. Wij rijden dus eigenlijk altijd de route Keulen, Frankfurt, Basel, Luzern, Gotthard.

  #706

  Elba
  Lid

  Ja, inderdaad vanaf Arnhem heeft het geen zin om over Belgie te gaan, dat is 80 km langer.

  #712

  Bo
  Lid

  Hallo,

  Wij overnachten elke keer in Colmar in Frankrijk. Een echte aanrader!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.