Recept 'Stufato di Italiano'

Italië Forum Italië Forum Italiaanse producten Recept 'Stufato di Italiano'

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marion Thomas 6 jaren, 2 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #87

    Thiery
    Lid

    Graag wil ik een overheerlijk recept voor 4 personen met jullie delen van de Italiaanse Runderstoofpot of zoals de Italianen zeggen: Stufato di Italiano!

    Ingrediënten
    2 eetlepels olijfolie
    1 uit, in ringen gesneden
    20 groene olijven
    2 fijngehakte takjes rozemarijn
    2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
    300 gram biefstuk, in reepjes gesneden
    2 gele paprika’s, in reepjes gesneden
    400 gram tomatenblokjes uit blik

    Bereidingswijze
    Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en het knoflook tot ze zacht zijn en mooi goudbruin kleuren. Voeg de biefstukreepjes, de paprikareepjes, de tomatenblokjes en de fijngehakte rozemarijn toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het geheel circa 15 minuten doorsudderen tot het vlees gaar is. Voeg eventueel een beetje water toe indien je het idee hebt dat het geheel te droog is. Uiteraard mag dit ook een scheut lekkere Italiaanse wijn zijn! Roer net voor het opdienen de groene olijven er doorheen en serveer de Stufato di Italiano met aardappelpuree of polenta.

    Geniet van deze tongstrelende smaaksensatie uit Italië!

    #234

    Klinkt heerlijk Thiery. Als ik in een creatieve kookbui ben, lijkt me dit wel wat om uit te proberen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.