Taallessen in Italië?

Italië Forum Italië Forum Studeren in Italië Taallessen in Italië?

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elba 4 jaren, 2 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #326

  Hein22

  Ik denk erover om 3 weken taallessen te gaan volgen in Italië. Ik las dat er in verschillende steden intensieve cursussen Italiaans worden aangeboden. Je krijgt dan de ochtenden les en ‘s middags kun je deelnemen aan excursies of de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Wie heeft ervaring met dergelijke cursussen? En waar kun je deze het beste volgen? Ik las iets over Napels, maar dat is me een beetje te ver. Het liefst iets in Noord-Italië of in Toscane of zo (niet veel verder). In welke steden moet je dan zijn? En waar worden deze cursussen gegeven? Aan de universiteit of aan particuliere instituten? Iemand tips hierover?

  #327

  Hein22

  O ja, Verona vind ik trouwens een erg mooie stad. Heeft iemand hier misschien taallessen gevolgd? En wat is dan het niveau (voor beginners)?

  #330

  Hallo Hein,
  Is natuurlijk erg moeilijk om een keuze te bepalen. Heb je al een basiskennis van het Italiaans? Voor hen die al over een basiskennis beschikken weet ik dat er een intensieve taalcursus van een week gegeven wordt in Toscane. Ik ken diegene die dit organiseert, de eigenaresse van agriturismo I Pitti, persoonlijk en kan je dit adres zeer aanbevelen. Voor zover ik weet bieden zij enkel taalcursussen van een week aan, maar je zou eens kunnen informeren of er ook andere mogelijkheden zijn. De website is: http://www.agriturismoipitti.it. Deze cursussen worden georganiseerd in april/mei dus dat is al vrij snel. Succes! Hartelijke groet, Els

  #335

  Martijn Bak

  Wij hebben op ons agriturismo een taalcursus gehad, maar het animo is laag.
  Begrijpelijk, want Florence is om de hoek en die stad is toch wel wat bekend vanwege de vele taalcursussen die ja daar kan volgen.
  Je kan er instappen op alle niveaus. Houd er alleen rekening mee dat de accommodaties die zij aanbieden vaan erg prijzig zijn voor watje er voor terugkrijgt.

  Vind je drie weken niet wat kort? Dan heb je net de beginselen te pakken en moet je alweer stoppen?

  #336

  Hein22

  Ja, 3 weken is wel wat kort. Maar langer kan ik helaas niet vrij krijgen. Misschien dit ik dit jaar de beginselen kan doen en dan volgend jaar een vervolgcursus? Een klein beetje basiskennis heb ik trouwens wel (ooit een LOI-cursus Italiaans gedaan). Maar is dat genoeg voor de cursus in Toscane? Florence spreekt me ook wel aan, maar is misschien wel weer een beetje massaal. Een beperkt aantal deelnemers aan de taalcursus lijkt me wel prettig.

  #338

  maria

  Deze school is erg goed met uitgebreide keuze

  http://www.scuolaleonardo.com/Italian-language-school-Florence.html

  #701

  Elba
  Lid

  Hallo Hein, ik ben italiaanse lerares in Italie. Nederland geboren en getogen uit nederlanse familie maar ik ben al jong naar Italie gegaan en heb hier mijn studies voltooid aan de universiteit van Pisa. Ik werk al vele jaren bij het onderwijs. Ik woon op het eiland Elba, heel mooi eiland in Toscane. http://www.infoelba.it/

  Ik geef in de zomer intensieve lessen aan nederlanders, op alle niveaus. Ik verhuur ook een gedeelte van mijn huis, slaapkamer, badkamer en tuinkamer met keukenhoekje. Huis met tuin op 500 meter van het strand en omgeven door wijngaarden.

  De lessen zijn heel flexibel en naar eigen keuze. Mocht je interesse hebben laat het me weten. Succes

  #736

  Elba
  Lid

  Zeker de moeite waard om deze site even te bekijken voor een taalcursus

  http://www.lessenitaliaans.com

   

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.