Tips voor kleine campings in Noord-Italië

Italië Forum Italië Forum Vakanties in Italië Tips voor kleine campings in Noord-Italië

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Bo 4 jaren, 7 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #558

  Wendy
  Lid

  Wie heeft er tips voor een kleine camping in Noord-Italië? We reizen met kinderen en we zoeken niet zo’n massale camping zoals er veel rond het Gardameer zijn. Verder staan we voor alle suggesties open. Het is wel leuk als er in de omgeving wat voor kinderen te doen is.

  #591

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Hoi Wendy,

  Je bent niet de enige die op zoek is naar kleinschalig kamperen! We zijn begonnen met het vermelden van kleine camping in Italië in verschillende regio’s. De lijst is nog lang niet compleet, daarom zoeken we hulp van iedereen die een tip voor een kleinschalige familiecamping heeft!

  De pagina op de website:
  Kleine campings Italië

  #595

  Wendy
  Lid

  Ja, we zijn uiteindelijk op een heel mooie kleine camping geweest. In Piemonte, de de streek Langhe. Een heel mooie streek, goed bereikbaar vanuit Nederland, en de prijzen alleszins redelijk. Het was helemaal niet zo toeristisch en we hebben ons er prima vermaakt. We zijn naar een safaripark geweest, dat vonden de kinderen geweldig. Het uitzicht was trouwens ook perfect. Misschien kun je deze camping opnemen bij de leuke, kleine Italiaanse campings. Camping Viora is de naam, bij Paroldo in Piemonte.

  #604

   

  Er zijn verschillende leuke kleine campings in noord Italië te vinden.

   

  voor een uitgebreider overzicht van kleine campings kun je voor t Lago maggiore op deze website kijken; http://www.campingslagomaggiore.nl

  maar ook aan t Gardameer. http://www.gardameer.nu

   

  #642

  Rob
  Lid

  Hoe klein wil men het hebben. De een vind tot 100 plekken al klein. Bij de meren spreek  je bij een kleine al snel (in de meeste gevallen) over die aantallen. Op de site kleinecampingsitalie.eu staan veel echt kleine en mini campings. Onze camping telt maar 11 plekken en mag je spreken over echt kleinschalig kamperen. Op deze site staan ook veel (mini) campings, B&B, appartementen en huisjes

  #715

  Bo
  Lid

  Hallo,

  Camping Darna in Porlezza aan het meer van Lugano is echt een aanrader met kinderen. Een kleine camping met toch leuke activiteiten voor de kinderen. Een extra voordeel is dat de eigenaars Nederlands spreken, altijd handig bij vragen of als er iets gebeurd (want de kennis van talen bij Italianen is soms een groot probleem)

  Groetjes

  #716

  Dit Is Italië
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor de tip, Bo. Heb je misschien wat meer informatie en foto’s? Dan kan ik de camping op de pagina met leuke kleine campings op de website zetten.

  #717

  Bo
  Lid

  Dit is hun website: http://campingdarna.com/ (je kan de taal aanpassen naar Nederlands) Hierop vind je al heel veel informatie. Als je nog meer foto’s wil, kan ik altijd eens zoeken tussen mijn vakantiefoto’s 🙂

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.